Citrongræs har en let, krydret smager af citron, uden citrusfrugtens bitterhed. Citrongræs har også en svag smag af ingefær. Indeholder C-vitamin.
Anvendes hyppigt i mange thailandske retter, såsom karry, krydret supper og salater.
Citrongræs bruges også til produktion af citronelleolie, der bruges i sæber, som et insektmiddel (især myg) i insektspray og stearinlys og til aromaterapi.
Anvendelse
Skær den tørre ende af stilken og de tynde toppe af med en skarp kniv.
Lav et snit ned langs stilken med en kokkekniv. Skræl de hårde lag af, som du vil skrælle et forårsløg, for at komme til den blege, kompakte indre kerne.
Brug en rullepind eller knivens skaft til at slå kernen ned. Dette frigiver olierne i stilken, der dermed giver citrongræs smagen.
I suppe kan stilken anvendes hel, eller skåret i kortere stykker, og tages op inden servering. Citrongræs bruges finhakket til stegning.
Opskrifter med Citrongræs